be

Wiekenweg 10, 2387 Baarle - Hertog

Mijn Theeuwes
In de startblokken!

In de startblokken!

28 januari 2020 Karin Bekkers
Het aflammeren is een van de meest risicovolle gebeurtenissen voor de melkgeit. Om ervoor te zorgen dat een geit een lange, persistente lactatie maakt is een goed begin het halve werk. Problemen als slepende melkziekte en leververvetting liggen op de loer, daarom is het belangrijk tijdig te gaan voeren volgens een opstartrantsoen en uw drachtige dieren te allen tijde in beweging te houden. Ook droogstaande geiten dienen dus twee maal daags in de melkstal te komen.

Bij drachtige lammeren is het belangrijk dat deze dieren een maand voor het lammeren gevoerd worden volgens het rantsoen waar de dieren ook melk van moeten gaan geven. Zorg voor schoon en fris voer en biedt onbeperkt stro aan in een ruif voor structuuropname naar behoefte. Voldoende opname van schoon drinkwater is essentieel. Per 40 geiten dient er minimaal 1 drinkbak aanwezig te zijn.

 

Voor drachtige lammeren streven we naar een aflamgewicht van 65 kg. Hoe beter het dier ontwikkeld is op moment van lammeren, des te meer melk ze kan gaan geven in de eerste lactatie. Om de voeropname op peil te houden en de energiedichtheid te verhogen kan er gewerkt worden met vloeibare energiedranken welke er diverse te verkrijgen zijn op de markt.

 

Speciaal voor deze belangrijke transitie periode heeft Theeuwes Mengvoeders code 42791 Lactatie Start VLOG. Dit hoog energetische voer heeft diverse toevoegingen om de diergezondheid van de geit te ondersteunen. Zo zijn er extra B-vitamines toegevoegd en bevat het leverondersteunende componenten. Overleg samen met uw voorlichter hoe deze code het beste op uw bedrijf toegepast kan worden.

" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "