be

Wiekenweg 10, 2387 Baarle - Hertog

Mijn Theeuwes
Herman van Kollenburg

Herman van Kollenburg Stelt zich graag aan u voor!

10 mei 2022
Beste klant/relatie van Theeuwes Mengvoeders. Sinds 1 maart ben ik werkzaam als commercieel/technisch medewerker bij Theeuwes Mengvoeders. Graag wil ik me even voorstellen aan u. Ik ben Herman van Kollenburg, geboren, getogen en woonachtig in Best. Inmiddels 53 jaar oud, getrouwd en 2 kinderen.

Altijd in en met de varkens gewerkt, en omdat dit toch (naar mijn mening) het mooiste dier is wat we in de landbouw kennen. Het dier is sociaal, economisch, is efficiënt, lijkt anatomisch veel op de mens, eet van alles op aan reststromen vanuit de food, heeft een snelle levenscyclus en het heeft bijgedragen aan de welvaart. Kortom een alleskunner!
 

Qua werkervaring ben ik begonnen bij Provimi in de buitendienst. Na 8 jaar bij Provimi heb ik gekozen voor Boerenbond Deurne wat later voergroep zuid is geworden. De laatste 3 jaar heb ik bij Reho ervaring opgedaan in de voederzouten.

Gezien de situatie dat ik er echt van overtuigd ben dat voeding en gezondheid/duurzaamheid het belangrijkste item wordt de komende jaren in combinatie met lage CO2/methaan uitstoot, heb ik de laatste jaren in de zoutenmixen gezeten voor veevoeding. Omtrent zouten(mixen) wordt weinig of niet gesproken in de veevoeding, en is hier relatief nog weinig van bekend. Toch betekenen zouten heel veel op het presteren van dieren. Door praktische ervaring heb ik gemerkt dat zoutenmixen helpen tegen salmonella maar ook gunstig kunnen werken op het gebied van oornecrose/staartbijten /diarree, maar vooral ook de (re)productie kunnen verbeteren. Wellicht heeft u ooit van Aquavita gehoord. Dit is een zoutenmix welke o.a. erg goed werkt tegen salmonella bij vleesvarkens, maar ook goede dingen laat zien op het gebied van coli, clostridium etc.

Om meer te betekenen met deze producten in de markt is de koppeling voer en zouten, heb ik gemerkt dat dit makkelijker te doen is als je zelf bij een mengvoederbedrijf werkt. Daar we gezamenlijk enkele klanten hebben en Theeuwes wil investeren in toekomstige ontwikkelingen voor de veehouder, was het logisch voor mij om hier voor te gaan. 
 

Het zal erom gaan: wie gaat de gezondste dieren maken zonder medicatie, wie zorgt voor een lange levensduur van dieren en wie weet het beste om te gaan met bijvoorbeeld lange staarten, en wie zal een lage zo niet laagste footprint hebben op veel gebieden. Dit is ook tegelijkertijd een van de redenen voor een samenwerking van Theeuwes en FransenGerrits.
 

Theeuwes en FransenGerrits Mengvoeders willen investeren in toekomstige ontwikkelingen waar we mee te maken krijgen, zodat we samen marktconform (dierlijk) voedsel kunnen blijven produceren van de beste kwaliteit.

Als bovenstaande u aanspreekt wil ik het graag nader toelichten. Neem contact op met Theeuwes Mengvoeders of met mij. Tel nr 06-29536176 of herman@theeuwes.nl

 

Ik hoor graag van u.

 

Groeten Herman

" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "